rólunk
Kik vagyunk?

Csapatunk olyan tagokból áll, akik megelégelték, hogy a magyar partykultúrában 140 BPM felett nem létezik élet. Nagy mértékben inspirál minket, hogy a mai magyar tizenévesek ízlését elsősorban a divat és nem a zene színvonala határozza meg. A régi német/holland rave és happy hardcore zenéket napjaink angol uk hardcore slágereivel ötvözve a hétköznapokon összegyűlt stresszt garantáltan elűzzük, bulijainkon barátságos emberekkel és maximális hangulattal találkozhat mindenki. Nálunk nem lehet képmutatással és nagyképűséggel találkozni, őszintén valljuk a stílusunk által közvetített életörömöt és őrültséget.


A Neorave története

A kezdetek előtt...


1998-ban kezdődött minden a Supersonic Technicumban, amikor december 21-én megrendezésre került a X-MAS EXTRENCE nevű hardcore parti. Ez egy 40 fős, erősen veszteséges rendezvény volt. 1999-ben folytatódtak a Gabberflashes-partik, például a Fekete Lyuk-beli bulik, a három balatonfenyvesi többnapos Innocent Trip, az Industrial Beats, és még sok más. 2000-ben elkezdődött a pilisborosjenői RaveLovers partisorozat, melyet az ingyen sültkrumpli, a hakke-verseny és a helyszini pólónyomás varázsolt különlegessé. Itt csendültek fel először rave trackek. Összesen 8 RaveLovers volt, a kilencediket sajnos a polgármesteri hivatal lefújatta a szervezőkkel, ugyanis az új testület nem adott helyet semmilyen külsős rendezvénynek. Ekkor kezdődtek a Neorave rendezvények.

   A Neorave szó egyébként Protonic szájából hangzott el legeslegelőször - teljesen spontán -, amikor egy telefonbeszélgetésben épp a magyar happy hardcore-hiányról beszélt. Ekkor még szó sem volt az új rendezvénysorozat elkereszteléséről, de aztán már mikor szorított az idő, úgy döntöttünk ennél jobb nevet nem tudunk kitalálni.

A zenei arculat kialakulása

A kezdetek kezdetén a bulik erősen hardcore irányultságúak voltak - a legtöbb esetben a fellépők inkább speedcore-t játszottak. A RaveLovers 4-5 környékén (2000-ben) játszott blasterNOX először régi Charly Lownoise számokat, később RMB-t és Ultra-Sonicot is. A Neorave sorozat már inkább ezekre a zenékre éleződött ki.

   A (sokak szerint 180 fokos) zenei arculatváltás miatt a hardcore-fanok közül többen sokáig elégedetlenek voltak. A Neorave 9 után a csapat többször is összeült más hardcore szervezőcsapattal, és arra a (mindenkinek kedvező) döntésre jutottak, hogy a Neorave-en ne legyen több újkori hardcore, mivel a bulikon főleg régi rave slágerek mennek, ami összezavarhatja a hardcore zene iránt érdeklődőket. Nem maradtak az emberek modern zene nélkül, ugyanis ekkor Enok már régen játszott teljesen új brit happy hardcore zenéket. A zenei kinálat teljesen kialakult a fellépőkben. Az emberek tudták, hogy Enok inkább új zenéket játszik, blasterNOX foleg nosztalgikusat, Folli oldschool hardcore-t, Protonic pedig a saját élő műsorát.
Voltak kisebb kitérők is, egy-egy buli erejéig, ilyen a hardstyle, goa vagy hardhouse.

   Ami a jövőt illeti, a Neorave minden bizonyal erősen követni fogja a brit happy hardcore vonalat, de ami biztos, hogy mindig is tiszteletben lesznek tartva a legnagyobbak, akik az egész műfaj alapjait lefektették: Dune, Marusha, Westbam, RMB, Ultra-Sonic, stb.

Neorave © 2002 - 2008 - info@neorave.hu