galéria

Neorave 2 – Elõszilveszteri rave-õrület
2002. december 28. – Kashmir Underground
Először is szeretnénk összehasonlítani ezt a bulit az első Neorave-vel. Több mint kétszer annyi előadó, kétszer annyi terem, háromszor akkora helyszín, négyszer annyi ember. Egyértelmű siker... A Neorave-et sikerült működésre bírni. :) :)

    Az emberek nem csak a jegyvételnél érezhették magukat 1995-ben, hanem bent is. A party pontosan 22 órakor kezdődött. Az intrót Protonic adta elő nem mindennapi stílusban. Kraftwerkes zenei elemeket felhasználva játszott 2002-es hardcore dallamokat. Az intro után blasterNOX bele is vágott a közepébe: Rainbow to the Stars, Can't stop Raving, Randy, stb. 23:00-ra a nagyterem szinte teljesen megtelt... de kikkel? Gabberek nem lehettek, akikre számítottunk mert 23:00 órakor ők kb. csak 25-en voltak, akik nem is igazán tomboltak a happyrave zenékre, inkább csak várták a keményebb hangzást.
Ennyire bejöttek volna a reklámok? Vagy a "szájról-szájra" terjesztésnek köszönhetjük mindezt? Sajnos ezt soha nem tudjuk meg.
    23 órától elvileg Folli vette volna át a keverőpultot, de technikai okok miatt mégsem vállalta a fellépést. Helyette is blasterNOX kevert, de ekkor már a Scott Brown és az RMB számok mellett néha felhangzott egy-két régebbi Critical Mass, Technohead, és LockJaw alkotás is. A négyzetes basszusoktól sem ijedtek meg még a lányok sem.

    Éjfélkor Protonic live act-jét hallhattuk a tőle már megszokott stílusában... Bal kéz: breakbeat - jobb kéz: dallam. A fél órás előadás után Protonic csak annyit mondott: "Soha nem játszottam még ennyi vidám arcnak."

    1 óra körül a lemezjátszók mögött DJ Tshwest adta át a gabbereknek szánt ajándékot, a hardcore-t. A tánctéren lassan kicserélődtek az emberek. A gabberek is végre kitombolhatták magukat.

    Tshwest után egy eddig még nem sokak által ismert DJ következett, nem sokak által ismert stílussal. Gregor X-ről van szó, aki vadonatúj hardhouse felvételekkel kápráztatta a közönséget. Sajnos ez a stílus még nem igazán van jelen hazánkban, ígyhát szinte egyáltalán nincs közönsége. Ennek ellenére – kicsit csodálkozó tekintettel ugyan –, de elég rendesen tomboltak rá az emberek.

    4 óra körül Brain következett, aki inkább dallamosabb newstyle-okat kevert. Brain-nek ez volt az első igazi nagyobb fellépése, de ehhez képest hibátlanul játszotta le a trackjeit.    A kisteremben Reachtor és P.G. Boy mutatta meg az embereknek az elektronikus zene egy másik fejezetének műveit. De aki a kisteremben volt, az is kénytelen volt nosztalgiázni, ugyanis régebbi Junk Project-ek is felkerültek a lemezjátszókra.

    Valószínű, hogy a következő Neorave partykon is számíthattok majd Protonic perfetto performance-ára, Gregor X korszakalkotó mixeire, és a többiekre is. Reméljük a jövőben megoldást találunk arra is, hogy ne kelljen a gabbereknek órákig várakozniuk a hardcore-ra, a ravereknek pedig ne kelljen leülniük a hardcore szettek alatt. A megoldás talán egy 3 termes party lehet... de ez még a jövő zenéje.

 

Neorave © 2002 - 2008 - info@neorave.hu